Järjestöjen sosiaaliturvaopas 2022 ilmestynyt

12.02.2022

Sosiaaliturvaoppaaseen kootaan laajasti tietoa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sekä ikääntyneiden henkilöiden sosiaaliturvasta ja palveluista.

Vuosittain ilmestyvän oppaan tavoitteena on sosiaaliturvan tunnetuksi tekeminen ja käytön helpottaminen. Oppaasta hyötyvät kaikki asiasta kiinnostuneet, ja se on sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden käytettävissä. Se on myös hyvä työväline järjestöjen työntekijöille ohjausta ja neuvontaa varten. Vuoden 2022 päivityksessä uutuutena on tiivis ruotsinkielinen osio, josta löytyy ruotsiksi perustietoa sekä linkkejä viranomaisten olennaisille sivustoille.

Julkaisun on kirjoittanut 19 järjestöstä koostuva työryhmä, johon kuuluvat Aivoliitto, Aivovammaliitto, Crohn ja Colitis, Eläkeliitto, Eläkkeensaajien Keskusliitto, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen CP-liitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Nivelyhdistys, Suomen Sydänliitto ja Suomen Syöpäpotilaat.

Järjestöjen sosiaaliturvaopas 2022