Uusi lastensairaala avautuu

14.09.2018

"Niin Nyyti lähti siitä meren rantaan ja löysi näkinkengän, suuren, valkean. Hän astui varovaisesti hienoon santaan, ja tuumi: löysin ihmeellisen maailman." Uudessa lastensairaalassa on hyödynnetty hienosti Tove Janssonin kuvia ja lyriikkaa. 

Uusi lastensairaala aloittaa toimintansa maanantaina 17.9. kun ensimmäiset potilaat saapuvat. Koko sairaala aukeaa vaiheittain syyskuun aikana. Sairaalasta on pyritty tekemään mahdollisimman hyvin pieniä potilaita palveleva ja suunnittelussa on hyödynnetty myös lasten ja heidän vanhempiensa näkemyksiä. Sairaala vaikuttaakin paitsi toimivalta myös viihtyisältä ja turvallisuuden tunnetta lisäävältä, mikä on tärkeää sairaalaympäristössä. Uudessa sairaalassa on kiinnitetty erityistä huomiota myös siihen, että vanhemmat voivat olla yhdessä lastensa kanssa lapsen sairaalassa oloaikana. "Me olemme poikkeava sairaala. Me emme tarjoa vain parannusta tai leikkausta tai hoitoa, vaan turvallisuutta. Ja ihan joka ikiselle tasapuolisesti", sanoo toimialajohtaja Jari Petäjä Helsingin Sanomien artikkelissa. 

Sairaalaa varten järjestetyllä kansalaiskeräyksellä ja lahjoituksilla saatiin kokoon lähes 40 miljoonaa ja kaikkiaan yli miljoona suomalaista osallistui keräykseen sairaalan rakentamiseksi. Varoja kerättiin muun muassa musiikilla, kuuntele täältä hieno Lohtu-sävellys. 


Lue Helsingin Sanomien juttu uudesta lastensairaalasta