AJANKOHTAISTA

Uutisia ensitiedosta ja erityisperheiden sosiaalipalveluista


Ulla Särkikankaan uutuuskirjan keskiössä ovat runsaasti sosiaali- ja terveyspalveluita tarvitsevat erityislasten perheet. Kirja tekee näkyväksi runsaasti sosiaali- ja terveyspalveluita tarvitsevat erityislasten perheet ja kuvaa heidän arkeaan sekä palveluiden merkitystä osana elämää. Tutkitun tiedon rinnalla esitellään konkreettisia esimerkkejä...

Heta Huhtalan ja Nea Peraston pro gradu -tutkimuksessa tarkasteltiin suomalaisten erityislasten vanhempien kokemaa vanhemmuuden uupumusta COVID-19-poikkeusaikana. Lisäksi tarkasteltiin lasten erityistarpeiden laadun, perheeseen kuuluvien erityislasten määrän ja vanhemmuustyylien yhteyttä uupumusprofiileihin.

Kreivi-Palosaaren Tämmöinen jätkä, Niina Hakalahden Kaleidoskooppi ja Hanna Arvelan Ihmeperhe kuvaavat kirjoissaan elämäa, johon mahtuu niin iloa ja riemua kuin yllätyksiä ja haasteitakin.

Vuosittain 10.4. vietetään kansainvälistä sisarusten päivää. Päivä on hyvä syy juhlistaa sisaruutta, tuota tärkeää ja ainutlaatuista ihmissuhdetta, joka on usein yksi elämämme pisimmistä. Erityinen sisaruus -sivuille on koottu päivään liittyviä tapahtumia ja vinkkejä.